Кількість КПВВ на Донбасі не збільшилася, незважаючи на обіцянку Порошенка

Читать на русском
Петро Порошенко понад рік тому обіцяв збільшити кількість КПВВ на Донбасі, проте їх, як і раніше, функціонує п'ять.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Президент України Петро Порошенко не виконав обіцянку збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду/виїзду на лінії розмежування.

Таку обіцянку глава держави дав 15 березня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми в жодному разі не закриваємо КПВВ, тобто пункти, де вони перетинають лінію розмежування. І, навпаки, будемо робити все, щоб збільшити їх кількість», – заявив Порошенко.

Долар по 10 і продаж Roshen: скільки обіцянок із передвиборчої риторики виконав ПорошенкоДо президентських виборів в Україні залишився рік і Слово і Діло починає підбивати підсумки виконання обіцянок. Розбираємося, що зі своєї передвиборчої риторики виконав президент Петро Порошенко.

Відзначимо, станом на кінець червня 2017 року на Донбасі функціонували 5 пунктів в'їзду/виїзду: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар'їнка», «Майорськ» та «Станиця Луганська». Державна прикордонна служба 6 квітня повідомила «Слову і Ділу», що перетнути лінію розмежування, як і раніше, можна через п'ять пунктів пропуску. Минулого року до роботи був готовий КПВВ «Золоте», однак не відкрився через відмову бойовиків здійснювати там пропуск. Крім того, не функціонують КПВВ для залізничного сполучення.

Таким чином, станом на квітень цього року кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі не збільшилася, тому президент свою обіцянку не виконав. «Слово і Діло» продовжує стежити за ситуацією й може змінити статус обіцянки в разі її виконання.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що Петро Порошенко встиг пообіцяти за час президентської каденції і як він справляється зі своїми зобов'язаннями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: