Меркель і Путін обговорили миротворців на Донбасі

Читать на русском
Ангела Меркель перед зустріччю з президентом України Петром Порошенком обговорила ситуацію в Україні та ймовірність миротворців з президентом Росії Володимиром Путіним.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель перед зустріччю з президентом України Петром Порошенком обговорила ситуацію в Україні в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє DW.com, пише «Слово і Діло».

Звільнення Донбасу буде поліцейською операцією з миротворцями - міністрПідрозділи МВС готуються до операцій з деокупації непідконтрольних територій на Донбасі. Раніше повідомлялось, що Служба безпеки офіційно передала керівництво антитерористичною операцією військовим.

Йшлося, зокрема, про можливу відправку миротворців в район конфлікту.

Російський президент і глава німецького уряду виступили за швидке і повне виконання умов мінських угод в якості єдиної можливості врегулювання конфлікту, повідомив офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

За словами Зайберта, сторони погодилися на необхідності підтримки перемир'я на Донбасі і якнайшвидшому обміну полоненими. Крім того, Путін і Меркель вважають важливим продовжити роботу в так званому «нормандському форматі» - за участю Франції та України.

Звернувшись до Сирії, Меркель засудила хімічну атаку в сирійському місті Дума.

Відправка на Донбас миротворців під егідою ООН буде обговорюватися і на зустрічі Меркель з президентом України Петром Порошенком, яка відбудеться у вівторок.

Раніше стало відомо, що Порошенко прибув з візитом до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: