ГПУ отримала доступ до перевірки НАЗК декларації заступника Ситника

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури отримали доступ до результатів перевірки Нацагентством декларації першого заступника голови Антикорупційного бюро.
Гізо Углавафото: «Слово і Діло»

Слідчі управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України отримали доступ до результатів перевірки електронних декларацій першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углави Національним агентством із питань запобігання корупції в справі про ухилення від сплати податків.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого ГПУ, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що Генпрокуратура надсилала листа до НАЗК про надання належним чином завірених копій матеріалів проведеної повної перевірки й результати ухваленого рішення щодо Углави. Однак у Нацагентстві відмовилися, заявивши про відсутність правових підстав для надання копій матеріалів слідчим ГПУ.

Слідчий ГПУ вказував, що іншого способу, окрім як отримати тимчасовий доступ до документів, немає. Суд задовольнив клопотання й надав доступ до рішення НАЗК про проведення повної перевірки декларацій першого заступника директора НАБУ за 2015-2016 роки; матеріалів проведеної повної перевірки; результатів ухваленого рішення щодо проведеної повної перевірки; матеріалів службового розслідування щодо Углави та ухваленого рішення про притягнення його до відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень.

Додамо, що клопотання було подане в рамках кримінального провадження, порушеного за фактами можливого декларування недостовірної інформації, зловживання службовим становищем, підробки документів; ухилення від сплати податків; службової недбалості; шахрайства; перевищення службових повноважень тощо.

Нагадаємо, НАЗК виявило порушення в декларації Углави.

Згодом Нацагентство винесло припис директору НАБУ через помилки в декларації його першого заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: