Чиновник НАБУ подав неправдиву декларацію

Читать на русском
НАЗК внесений припис директору НАБУ щодо його першого заступника та міністру екології та природних ресурсів України щодо директора Приазовського національного природного парку.

Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про внесення приписів директору НАБУ Артему Ситнику щодо його першого заступника Гізо Углави, а також міністру екології і природних ресурсів України Остапу Семераку щодо директора Приазовського національного природного парку.

Про це повідомили «Слову і Ділу» у відомстві.

Спецдекларація для багатих: як контролюватимуть надприбутки та що це змінитьМінфін пропонує запровадити термін особа з високими доходами та запровадити спецдекларацію для багатих. Навіщо це потрібно та що змінить, розбирались експерти.

Припис директору НАБУ щодо Гізо Углави внесений за результатами перевірки його декларацій за 2015 та 2016 роки. Так, встановлено, що в декларації за 2015 рік суб’єкт декларування не зазначив об’єкт нерухомості, який на кінець звітного періоду належав члену його сім’ї на праві власності, а в декларації за 2016 рік зазначив інформацію, що не відповідає дійсності в частині розміру доходу, який нарахований йому у вигляді заробітної плати.

Відповідно до абзацу другого частини четвертої статті 45 закону, в разі виявлення в декларації недостовірних відомостей суб’єкт декларування зобов’язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.

Міністру екології та природних ресурсів України внесений припис щодо Дмитра Воловика у зв’язку з порушенням останнім вимог закону щодо запобігання конфлікту інтересів. Так, Національне агентство встановило, що директор Приазовського національного природного парку, будучи посадовою особою державної охорони природно-заповідного фонду та відповідно до підпункту «е» пункту 1 частини першої статті 3 закону, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія закону, не передав належні йому корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів із моменту призначення на відповідну посаду в порядку, передбаченому частиною третьою цієї статті. Такими діями Дмитро Воловик порушив вимоги частини першої статті 36 закону щодо запобігання конфлікту інтересів.

З метою усунення порушень закону та запобігання здійсненню їх у подальшому Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від керівників органів, у яких працюють зазначені посадові особи, вжити передбачених законодавством заходів.

Нагадаємо, НАЗК виявило порушення в е-декларації Зубка.

Також депутати хочуть скасувати покарання за незаконне збагачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: