НАЗК виявило порушення в деклараціях заступника директора НАБУ

Читать на русском
НАЗК виявило порушення в електронних деклараціях першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву за 2015 та 2016 роки.

НАЗК виявило порушення в електронних деклараціях першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву за 2015 та 2016 роки.

Про це йдеться в рішеннях про результати повної перевірки е-декларацій, наданих у відповідь на запит «Українських новин», пише «Слово і Діло».

Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минулеЗрив спецоперації НАБУ, конфлікт із СБУ та ГПУ, звільнення Соболєва та документ про звільнення голів НАБУ та САП. Це не весь перелік подій останніх тижнів довкола антикорупційних органів, але діями влади Захід уже незадоволений. Що ж відбувається, оцінили експерти.

Так, під час перевірки не надали запитувану інформацію Департамент превентивної діяльності, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру, а також Антикорупційне агентство Міністерства внутрішніх справ Грузії.

За результатами перевірки е-декларації за 2015 рік НАЗК встановило, що Углава не вказав квартиру в Грузії за 40 тисяч доларів, якою володіє його дружина. Згідно з поясненнями Углаву, договір купівлі був укладений дружиною та її сестрою після конфлікту сестри з її чоловіком.

«Відповідно, дружина ніколи не вважала зазначену нерухомість своєю власністю ... Про факт угоди стало відомо лише в березні 2017 року», – йдеться в поясненнях Углави, наданих НАЗК.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь заявив, що не голосуватиме за законопроект щодо посилення контролю над НАБУСказано 7 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Згідно з диспозицією ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації), відповідальність настає за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації. Крім того, Углава вніс відомості про цю квартиру до декларації за 2016 рік.

Також Углава задекларував недостовірні відомості про суму на картковому рахунку в грузинському ТБС Банку й замість 1 393 грузинських ларі вказав 1 381 ларі.

У декларації за 2016 рік Углава вказав недостовірні відомості про дату придбання у власність дружиною квартири в Грузії (вказане 9 липня 2015 року, а згідно з договором купівлі, 10 жовтня 2015 року). В обох деклараціях Углава вказав недостовірну дату придбання у власність дружиною автомобіля Toyota Prada 2004 року випуску (вказане 17 грудня 2013 року, а насправді 17 січня 2012 року).

У декларації за 2016 рік Углава вказав, що на рахунку його дружини була сума в розмірі 21 тис. 122 дол., а згідно з довідкою ТБС Банку, 21 тис. 108 дол.

За результатами перевірки НАЗК встановило, що Углава порушив низку вимог закону «Про запобігання корупції», однак підстав для притягнення його до адміністративної та кримінальної відповідальності немає.

Тепер Углава має буде подати виправлені декларації.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру судді ВАСУ.

Відзначимо також, НАЗК виявило порушення в декларації Розенблата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: