У НАБУ прокоментували розслідування ГПУ проти заступника Ситника

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України прокоментували кримінальну справу Генпрокуратури проти Гізо Углави.

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава втратив грузинське громадянство після набуття українського.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі Бюро.

«Гізо Углава не порушував законодавство про громадянство. Згідно з конституцією Грузії, громадянство Грузії втрачається автоматично за умови набуття громадянства іншої країни (пп. «В» ч. 1 ст. 21 Конституції Грузії). До того ж, між Україною та Грузією з 2007 року діє Угода спрощений порядок набуття та припинення громадянства громадянами Грузії, які постійно проживають в Україні, та громадянами України, які постійно проживають в Грузії, та попередження випадків безгромадянства та подвійного громадянства. За цією угодою датою оформлення громадянства однієї країни є дата припинення громадянства іншої (ч. 6 ст. 2 Угоди)», – заявили в Бюро.

За інформацією НАБУ, з моменту отримання Гізо Углавою 17 квітня 2015 року громадянства України він втратив громадянство Грузії, а відтак його призначення до Бюро було без порушень законодавства.

«Відкриття ГПУ кримінального провадження проти першого заступника директора НАБУ Гізо Углави, кваліфікованого за ч.2 ст. 364, ч.4 ст. 358, ч.1 ст. 212 Кримінального кодексу України, є реакцією на розслідування НАБУ та спробою тиску на Бюро», – вважають у відомстві.

Таким чином, співробітниками НАБУ було відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного тиску збоку ГПУ, втручання в діяльність заступника директора Бюро та службового підроблення.

Нагадаємо, стало відомо, який суд виніс рішення у справі ГПУ проти першого заступника директора НАБУ.

Раніше ГПУ почала розслідування проти заступника Ситника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: