Луценко прокоментував кримінальну справу проти заступника директора НАБУ

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України відреагували на розслідування кримінального провадження проти заступника Артема Ситника.
Юрій Луценкофото: Богдан Бортаков

Слідство Генеральної прокуратури перевіряє інформацію стосовно першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углави, а не звинувачує його в скоєнні будь-яких злочинів.

Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокуратура ще нікого не звинувачує, на цій стадії ми отримали заяву, оформлену, як заяву про вчинення злочину, від юридичної компанії і від двох народних депутатів. Вони заявили про скоєні злочини – керівництво НАБУ підписала контракт із паном Углавою, достовірно знаючи, що він не вийшов із грузинського громадянства», – сказав Луценко.

За його словами, ці дії суперечать законодавству. «Наразі ми нікого не звинувачуємо, ми просто перевіряємо заяву, яка нам надійшла. Не перевірити цю заяву, як ви розумієте, ми не маємо права», – додав генпрокурор.

Луценко запевнив, що це буде «спокійна об'єктивна перевірка документів». Він також сподівається на співпрацю з директором НАБУ Артемом Ситником у цій справі.

Нагадаємо, доступ до документів у справі першого заступника директора НАБУ надав Печерський суд.

Раніше ГПУ почала розслідування проти першого заступника Ситника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: