Справа Бубенчика: генпрокурор розповів про запобіжний захід майданівцю

Читать на русском
ГПУ змінить групу прокурорів щодо епізоду кваліфікації дій учасника Революції Гідності Івана  Бубенчика в частині розслідувань подій на Майдані.

ГПУ змінить групу прокурорів щодо епізоду кваліфікації дій учасника Революції Гідності Івана Бубенчика в частині розслідувань подій на Майдані.

Про це в соцмережах написав генпрокурор Юрій Луцекно, передає «Слово і Діло»

«Беркутівці» не з'являються на суди у справах Євромайдану – адвокатЕкс-працівники харківського спецпідрозділу Беркут, обвинувачені у справі про вбивства й побиття в Кріпосному провулку під час Євромайдану, не з'явилися на засідання суду 26 липня.

«Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності І. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань С. Горбатюка. Після наради ухвалив рішення про заміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить моя заступниця Анжела Стрижевська. Протягом дня чекаю від неї остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Івана Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього», – зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, суд відклав обрання запобіжного заходу для майданівця Бубенчика.

Як відомо, 3 квітня ГПУ вручила підозру Бубенчику, який розповідав, як стріляв на Майдані в правоохоронців. Його підозрюють у вбивстві двох правоохоронців.

Бубенчика підозрюють у посяганні на життя співробітників правоохоронного органу (ст. 348 КК), умисному вбивстві (п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК) та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ( ч. 1 ст. 263 КК).

У законі про амністію вказана лише 348 стаття КК. Статей 115 і 263 КК в законі немає.

Депутати Володимир Парасюк і Семен Семенченко готові взяти Бубенчика на поруки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: