Справа Майдану: суд відпустив з-під варти ще одного «беркутівця»

Читать на русском
Суд випустив з СІЗО екс-беркутівця Сергія Лободу, підозрюваного в побитті 22 активістів Євромайдану в 2014 році.
Сергій ЛободаФото: 5 Канала

Апеляційний суд Києва випустив з СІЗО екс-бійця «Беркуту» Сергія Лободу, підозрюваного в побитті 22 активістів Євромайдану в 2014 році.

Про це повідомила в Facebook адвокат Євгенія Закревська, передає «Слово і Діло».

Справа харківського «Беркуту»: суд видав дозвіл на арешт двох спецпризначенцівСудді Шевченківського районного суду видали дозвіл на затримання двох колишніх працівників харківського Беркуту. У квітні цього року вони втекли до Росії.

«Сьогодні (20 вересня – ред.) апеляційний суд міста Києва (суддя Рослик) звільнив з-під варти «беркутівця» 1-ї роти Сергія Лободу (епізод із нападом на автомайданівцім на Щорса 23.01.2014), того самого, який півтора року був у розшуку», – написала вона.

За словами адвоката, підозрюваному змінили запобіжний захід на домашній арешт. При цьому вона вказала на ненадійність такого обмеження свободи.

«Ми пам'ятаємо, що браслетів для «беркутівців» чомусь ніколи немає. А ще пам'ятаємо, що харківські «беркути» Мастега та Войлоков втекли до РФ саме з-під домашнього арешту», – зазначила Закревська.

Як повідомлялося, в липні суд заарештував Лободу на один місяць без права внесення застави. Його підозрюють у побитті 22 активістів громадської організації «Автомайдан» 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського.

Як відомо, 10 серпня ГПУ повідомила про завершення слідства щодо нападу «Беркуту» на «Автомайдан».

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура звернулася до РФ з вимогою екстрадувати екс-начальника київського «Беркуту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: