Автомайдан. Верховний суд розгляне касацію на виправдання судді

Читать на русском
Верховний суд розгляне касацію на виправдання судді, який забрав права в автомайданівця. Вирок судді Лисенку був першим вироком суддям, що виносили рішення проти активістів Євромайдану.

Верховний суд розгляне касацію на виправдання судді, який відібрав права в «автомайданівця».

Як пише «Слово і Діло», про це стало відомо з ухвали суду.

Роковини розстрілів на Майдані: чи покарають винних?20 лютого Україна згадуватиме героїв Небесної сотні. Президент вважає, що за 4 роки слідство мало зробити більше для розслідування розстрілів на Майдані. Про те, чи є шанси почути судові вироки, міркували фахівці.

Нагадаємо, раніше Святошинський райсуд Києва виправдав суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка, обвинуваченого у винесенні завідомо незаконного рішення про позбавлення на півроку водійських прав активіста Автомайдану.

Суддя Лисенко звинувачувався в тому, що 29 січня 2014 року виніс незаконне рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану, який начебто брав участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича в Межигір'ї. При цьому активіст Автомайдану довів, що у вказаний час перебував у зовсім іншому місці й у автопробігу участі не брав.

Також у вироку зазначено, що Лисенко не знав про причетність підсудного активіста до руху Автомайдан і не знав, що рапорт ДАІ проти нього був підробленим.

Вирок судді Лисенку був першим вироком суддям, що виносив рішення проти активістів Євромайдану.

Як відомо, прокуратура передала до суду обвинувачення проти Лисенка в жовтні 2015 року.

Раніше ГПУ повідомила про завершення слідства щодо нападу «Беркута» на «автомайданівців».

Також стало відомо, що Вища рада правосуддя звільнила одіозну суддю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: