Вбивство беркутівців: ГПУ оголосила підозру активісту Майдану

Читать на русском
Генеральна прокуратура України оголосила підозру активісту Майдану Івану Бубенчику у вбивстві двох правоохоронців в лютому 2014 року.

Генеральна прокуратура України оголосила підозру активісту Майдану Івану Бубенчику у вбивстві двох правоохоронців в лютому 2014 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це УНН повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Небесна Сотня Майдану: чи змінилася країна та які висновки слід зробити20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. Про обіцянки Майдану через чотири роки, розслідування кривавих подій та подальший шлях України міркували разом з експертами.

«Так, оголошено підозру. Прокурор проситиме арешт», - сказав Горбатюк.

Зокрема прокурор Департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донськой вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика.

Як відомо, в період з листопада 2013 - лютого 2014 під час акцій протесту в Києві невстановленими особами скоєно вбивства 13 працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, понад 900 отримали тілесні ушкодження, в тому числі понад 200 правоохоронців отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Як повідомлялося, суд у справі проти 5 екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдана, дозволив допитати в якості свідка колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Як відомо, в міжнародному розшуку за злочини проти Майдану знаходяться 22 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: