В Україні запрацювали групи ліквідації боргів з аліментів

Читать на русском
У Київській та Запорізькій областях почали діяти перші мобільні групи з ліквідації заборгованості по оплаті аліментів.

У Київській та Запорізькій областях почали діяти перші мобільні групи з ліквідації заборгованості з оплати аліментів.

Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту, передає «Слово і Діло».

Так, у відомстві повідомляють, що, по-перше, вони проводять роз'яснювальну роботу серед державних виконавців щодо застосування норм нового закону про посилення захисту права дитини на утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

«Вони пояснюють, який засіб і як можна на практиці застосовувати до боржників», – розповіли в прес-службі.

Реєстр боржників за аліментами: що треба знати про своїх колишніхЯкщо жінка виявила свого колишнього чоловіка в реєстрі боржників по несплаті аліментів, їй варто звернутися до виконавчої служби, де повинні знати, чи випустять його за кордон, чи дозволять водити машину або полювати.

Крім того, мобільні групи проводять перевірку стану виконання рішень щодо стягнення аліментів із недобросовісних боржників.

«Мобільні групи контролюють, чи правильно працюють державні виконавці, чи все вони вчасно роблять», – пояснили в міністерстві.

Відзначимо, що до складу таких груп входять фахівці центрального та місцевих управлінь державної виконавчої служби Мін'юсту. До кінця лютого аналогічні мобільні групи проведуть перевірки в усіх регіонах України.

Крім того, зараз триває створення центрального та регіональних штабів із моніторингу та контролю за виконанням органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

Нагадаємо, 6 лютого в Україні набув чинності закон про обмеження для неплатників аліментів.

Раніше стало відомо, як часто можна вивозити дітей за кордон без згоди батька, що не заплатив аліменти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: