Боротьба з неплатниками аліментів: що готують в Мінюсті

Читать на русском
Після планів Кабінету міністрів України посилити покарання за несплату аліментів, в Мін'юсті вирішили створити окремий реєстр.

Міністр юстиції Павло Петренко ще в минулому році анонсував створення реєстру неплатників аліментів. У планах Мін'юсту запуск відповідного реєстру вже найближчим часом.

Про це представники міністерства розповіли на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

«В минулому році держвиконавці Мін'юсту стягнули понад 2,4 млрд грн заборгованості по аліментах на користь 576 тис. дітей», - повідомив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр.

Він нагадав, що Мін'юст розробив законопроект щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, і цей документ підтримала ВР та президент. За його словами, вже 6 лютого цього року він набуде чинності.

Також, заступник директора департаменту Державної виконавчої служби Олексій Воробйов повідомив, що в планах міністерства запуск реєстру боржників по аліментах.

Він уточнив, що реєстр буде функціонувати, як складова частина реєстру боржників, який вже успішно працює, і всі громадяни можуть ознайомитися з даними у цьому реєстрі.

«Ті, хто не платить аліменти, будуть відомі, і ця інформація буде доступна всім. Ми повинні привчити громадян, і боржників по аліментах зокрема, що не платити борг по аліментах, мало того, що незаконно, а й ганебно, і вони це повинні розуміти», - підкреслив Воробйов.

Які зміни Рада готує до закону про ухилення від виплати аліментів?Наші аналітики розібралися, які зміни Рада готує до закону про ухилення від сплати аліментів.

За даними порталу, влітку минулого року Павло Петренко обіцяв сформувати загальний реєстр підприємств-боржників із заробітної плати.

Відомо, що до реєстру будуть входити підприємства, з яких Мін'юсту вдалося стягнути заробітну плату і притягнути до відповідальності керівників.

Також, міністр юстиції Павло Петренко обіцяв ввести заборону на виїзд за кордон за несплату аліментів. Повний перелік обіцянок міністра - за посиланням.

Детальніше про зміни до закону про ухилення від виплати аліментів – в інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: