Аліменти по-новому: Мін'юст пропонує подвоїти виплати

Читать на русском
Міністерство юстиції виступило з ініціативою збільшити мінімальну суму виплат аліментів з 900 до 2000 гривень.

Міністерство юстиції виступило з ініціативою збільшити мінімальну суму виплат аліментів із 900 до 2000 гривень.

Про це заявив голова відомства Павло Петренко в п'ятницю, 2 березня, під час свого виступу у Верховній Раді, пише «Слово і Діло».

За словами міністра, нинішнє законодавство передбачає, що батько без роботи або з мінімальною зарплатою має платити лише близько 900 гривень аліментів на дитину. Однак, вважає він, цього занадто мало.

«У нас є ініціатива, щоб цю суму підняти хоча б до 2 тисяч гривень, і для цього є всі обґрунтовані видатки», – сказав Петренко.

Він зазначив, що якщо цю ініціативу підтримають народні депутати, відповідний законопроект може бути внесений до парламенту вже в березні.

Також Петренко розповів, що з 6 лютого Міністерство юстиції вже стягнуло 160 млн грн заборгованості за аліментами.

«Хочу проінформувати, що за 3 тижні роботи нового закону (що посилює відповідальність неплатників аліментів – ред.) 160 мільйонів гривень були стягнуті на користь українських дітей», – сказав він.

Петренко розповів, скільки втікачів від аліментів вдалося спійматиУ Міністерстві юстиції озвучили статистику щодо кількості неплатників аліментів, згідно з якою 25 тисячам громадян був заборонений виїзд за кордон, а в розшук були оголошені шість тисяч осіб.

Як відомо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Пізніше в областях почали створювати мобільні групи з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

Також Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не сплачують аліменти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: