У Черкасах заборонили пересувні цирки та виставки тварин

Читать на русском
Черкаська міська рада 3 листопада підтримала петицію про заборону розміщення на території міста пересувних цирків, зоопарків, звіринців і виставок.

Черкаська міська рада 3 листопада підтримала петицію про заборону розміщення на території міста пересувних цирків, зоопарків, звіринців і виставок.

За таке рішення проголосували 22 депутати, передає «Слово і Діло», посилаючись на місцеве видання «ІнфоМіст».

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин пропонував задовольнити петицію частково. Зокрема, у своєму виступі він зазначив, що міська рада не має повноважень на таку заборону. Тому він запропонував заборонити комунальним підприємствам приймати на своїй території такі цирки і зоопарки.

Одночасно йому апелював очільник обласної організації партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук. За його словами, подібна заборона вже була прийнята в п'яти містах. У підсумку депутати підтримали заборону в повному обсязі.

Нагадаємо, українському парламенту пропонують заборонити розведення безпородних тварин і впровадити електронний реєстр домашніх улюбленців і вихованців притулків. Відповідний законопроект №7220 щодо запровадження обліку домашніх і безпритульних тварин зареєструвала група з 20 нардепів на чолі з представником БПП Андрієм Немирівським.

Раніше повідомлялося, що киянам обмежили місця по вигулу домашніх тварин.

Також відзначимо, що в Києві хочуть заборонити цирки-шапіто.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: