Жорстоке поводження з тваринами: харків'янина судитимуть за замовлення вбивства своєї собаки

Читать на русском
Знаряддям вбивства тварини господар обрав молоток, для виконання жахливого задуму найняв місцевого п'яницю.

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила й скерувала до Жовтневого районного суду Харкова два обвинувальних акта за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Про це повідомила прес-служба прокуратури, передає «Слово і Діло».

Раді пропонують заборонити фотографувати диких тваринПарламенту пропонують заборонити фотографувати диких тварин у містах і населених пунктах, окрім зоопарків, дельфінаріїв, цирків і виставок.

«У липні поточного року один із мешканців Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки й навіть видав знаряддя злочину – молоток. Як винагороду пообіцяв пляшку горілки», – йдеться в повідомленні.

Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком. Одна із сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю й стала свідком жахливого вбивства. Вона викликала зоозахисників і поліцію.

«Врятувати вівчарку не вдалося. За висновками експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми, яка була нанесена тупим твердим предметом в області голови та шиї, а завдані рани спричинили тяжкі страждання тварини перед смертю», – відзначили в прокуратурі.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв, що в Києві буде побудований сучасний “Центр захисту тварин”Сказано 28 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через яку вирішив позбутися тварини, та ще й таким жахливим способом. 40-річному харків'янину, який замовив вбивство власної собаки, інкримінується підбурювання й пособництво в знущанні над твариною (ч. ч. 4,5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України), 51-річному виконавцю – знущання над твариною ( ч. 1 ст. 299 КК України).

Раніше радник Кличко представив проект створення Центру захисту тварин.

Нагадаємо, на початку серпня набув чинності закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: