Фінляндія заявила про причетність Росії до «справи Скрипаля»

Читать на русском
Причетність Росії до отруєння в Великобританії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля не викликає сумнівів, заявив голова МЗС Фінляндії Тімо Сойні.

Причетність Росії до отруєння в Великобританії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля не викликає сумнівів, заявив голова МЗС Фінляндії Тімо Сойні.

За його словами, Москва могла втратити контроль за своєю хімічною зброєю, яку невідомі люди привезли до Британії, пише «Слово і Діло».

Чим обернеться для РФ отруєння Скрипаля та що це означає для України?ЄС вважає РФ із великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Оцінили загострення відносин Лондона та Москви експерти.

«Не можна не вірити Великобританії в цьому питанні. Сумнівів в цьому немає. Є тільки два жорстких сценарії: Росія стоїть за цим злочином або Росія втратила контроль над своєю хімічною зброєю. Цу речовину було розроблено в Радянському Союзі і якимось чином вона опинилася в Солсбері», - сказав міністр, якого цитує газета Helsingin Sanomat.

Виступаючи на засіданні ради ЄС із закордонних справ в Брюсселі, Сойні зазначив, що це перший випадок застосування хімічної зброї в Європі з часів Другої світової війни.

При цьому в Євросоюзі поки не обговорюють нові санкції проти Росії у зв'язку зі «справою Скрипаля», додав глава фінського МЗС.

Раніше голова МЗС Великобританії Борис Джонсон зустрівся в Брюсселі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, який висловив свою солідарність з Лондоном і закликав Росію розсекретити дані про програму по виробництва нервово-паралітичного речовини «Новачок», якою отруїли Скрипаля та його доньку Юлію.

4 березня Скрипалі були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру.

Лондон звинуватив Москву в отруєнні колишнього розвідника.

14 березня британський прем'єр-міністр оголосила про висилку 23 російських дипломатів.

У відповідь МЗС Росії 17 березня оголосив персонами нон грата 23 дипломатичних співробітника посольства Великобританії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: