МЗС Британії звинуватило Росію в таємній розробці газу «Новичок»

Читать на русском
У британському МЗС нагадали, що застосування газу «Новачок» є порушенням Конвенції про хімічну зброю.

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що протягом останнього десятиліття Росія таємно працювала над створенням смертоносного нервово-паралітичного речовини «Новичок».

Про це він повідомив в інтерв'ю BBC, передає «Слово і Діло».

Отруєння Скрипаля: як це змінить ставлення Заходу до РФ та в чому користь для УкраїниБританія висилає з країни усіх російських дипломатів та розриває відносини з РФ у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Чи змусить ця ситуація Захід подивитися інакше на дії РФ та конфлікт на Донбасі?

«У нас є докази того, що Росія протягом останніх 10 років не тільки вела розробки речовини нервово-паралітичної дії з метою здійснення вбивств, але також створювала і накопичувала «Новичок», - сказав він.

За його даними, завтра до Великобританії приїдуть експерти з Організації по забороні хімічної зброї для аналізу речовини, за допомогою якого отруїли колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля.

У британському МЗС нагадали, що застосування газу «Новичок» є порушенням Конвенції про хімічну зброю.

Раніше стало відомо, що влада Британії відмовила російським дипломатам у доступі до отруєного колишнього російського шпигуна Сергій Скрипаль, оскільки розглядає його як британського підданого.

Нагадаємо також, Британія обіцяє довгий розслідування «справи Скрипаля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: