У Британії намагалися отруїти колишнього російського шпигуна

Читать на русском
У Великобританії в торговому центрі жінці та чоловіку стало погано. Їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

У Великобританії в торговому центрі жінці та чоловіку стало погано. Їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

За інформацією видання, отруєна людина - 66-річний російський розвідник Сергій Скрипач. Його засудили за шпигунство на користь Великобританії. У 2010 році його передали Лондону в рамках «обміну шпигунами».

Інцидент стався в британському місті Солсбері. Чоловіка і жінку виявили несвідомими на лавці в торговому центрі міста. За інформацією поліції, чоловік і жінка знаходяться в реанімації. Вони в критичному стані, видимих ​​пошкоджень на тілах немає.

Відзначається, що після госпіталізації, торговий центр оточили фахівці в захисних костюмах. Вони вичистили прилеглу територію. Саму речовину, якою ймовірно отруїли людей, які не ідентифікували.

Крім того, поліція приїхала в будинок Скрипача в Солсбері.

Як відомо, Сергій Скрипач є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його посадили до в'язниці на 13 років за шпигунство на користь Великобританії.

Скрипача засудили за те, що він передав інформацію таємній розвідці Великобританії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям в Європі. У Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він передавав з 1990-х років.

Раніше в Британії відреагували на ухвалення закону про антикорупційний суд.

Нагадаємо також, що Британія публічно звинуватила Росію в кібератаці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: