ЄС оприлюднив офіційну заяву щодо отруєння Скрипаля

Читать на русском
Використання будь-якої хімічної зброї будь-якою особою є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці.

Європейський Союз вкрай серйозно ставиться до оцінки уряду Великої Британії, який вважає Росію з великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це йдеться в заяві Ради міністрів закордонних справ ЄС, оприлюденій у понеділок, 19 березня, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Отруєння Скрипаля: як це змінить ставлення Заходу до РФ та в чому користь для УкраїниБританія висилає з країни усіх російських дипломатів та розриває відносини з РФ у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Чи змусить ця ситуація Захід подивитися інакше на дії РФ та конфлікт на Донбасі?

«Європейський Союз рішуче засуджує напад, скоєний на Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері», – йдеться в заяві.

Також голови дипломатичних відомств підкреслюють, що вся співдружність шокована використанням уперше за 70 років нервово-паралітичної речовини військового класу, розробленої в Росії, й відзначають, що використання хімічної зброї незалежно від того, хто нею скористався та для яких цілей, є неприйнятним.

«Використання будь-якої хімічної зброї будь-якою особою є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці для всіх нас. Будь-яке таке використання є явним порушенням Конвенції з хімічної зброї, порушенням міжнародного права й підриває міжнародний порядок, заснований на правилах», – ідеться в документі.

У зв'язку з вищесказаним Євросоюз висунув низку вимог Росії. Зокрема, закликав РФ терміново відповісти на запитання, які ставлять Велика Британія і міжнародне співтовариство, і забезпечити негайне й повне розкриття своєї програми «Новачок» перед Організацією із заборони хімічної зброї.

«ЄС висловлює повну солідарність із Великою Британією та підтримку її зусиллям засудити відповідальних за цей злочин», – наголошується в документі.

Раніше президент РФ Володимир Путін прокоментував причетність до отруєння Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: