Звільнити Гонтареву. Голова Нацбанку виступає перед депутатами

Читать на русском
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева та виконувач обов'язків голови Нацбанку Яків Смолій прийшли до Верховної Ради.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева та виконувач обов'язків голови Нацбанку Яків Смолій прийшли до Верховної Ради.

Як пише «Слово і Діло», Гонтарева звітує з трибуни парламенту.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

Нагадаємо, згідно з порядком денним, Верховна Рада в четвер планує розглянути питання про призначення Якова Смолія головою Національного банку та звільнення з цієї посади Валерії Гонтаревої.

1 березня голосування про звільнення голови НБУ та призначення на посаду Якова Смолія зірвалося через вимоги «Народного фронту» влаштувати пакетне голосування.

Також сьогодні Рада розгляне призначення омбудсмена.

Призначення Смолія: чи наважиться Гонтарева відзвітувати та чого чекати від ВР?Верховна Рада розгляне в четвер звільнення Валерії Гонтаревої та призначення замість неї нового голови НБУ. Оцінили плани ВР експерти.

Як повідомлялося, у середу голова Верховної Ради Андрій Парубій називав високими шанси на ухвалення кадрових рішень у четвер.

Валерія Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку з посади голови НБУ. Відтоді вона перебуває у відпустці. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

18 січня президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: