Справа ПриватБанку: ГПУ допитала Гройсмана та Гонтареву

Читать на русском
Справа ПриватБанку. ГПУ допитала Володимира Гройсмана, Арсена Авакова та Валерію Гонтареву в рамках розслідувань махінацій у банківській установі.

Генеральна прокуратура допитала прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в рамках розслідувань махінацій у банківській установі.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю виданню «Лівий Берег» повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Генпрокурор зазначив, що в цій справі була допитана й голова НБУ Валерія Гонтарева: «У мене дуже багато питань до неї. Буквально два тижні тому вона давала багатогодинні свідчення в інших справах. З приводу ПриватБанку, Національного банку, інших банківських установ. Так само, як і Рожкова (заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова – ред.)», – розповів генпрокурор.

Однак Луценко не розкрив подробиць допиту голови НБУ й суті її показань. На запитання про те, яким чином відбувався допит Коломойського, Луценко відповів, що бізнесмен надавав свідчення дистанційно. Таким же чином був допитаний і співвласник націоналізованого банку Геннадій Боголюбов.

Крім того, повідомив генпрокурор, свідчення в цій справі дали низка високопоставлених чиновників, зокрема колишній і чинний прем'єр-міністри, екс-глава Адміністрації президента, міністр внутрішніх справ та інші.

Махінації в ПриватБанку: Коломойський прокоментував звинувачення детективівБізнесмен Ігор Коломойський відреагував на заяву Нацбанку про збитки в 5,5 мільярдів доларів, нібито завдані ПриватБанку екс-акціонерами внаслідок шахрайських дій.

«Приїжджав (Коломойський – ред.) до посольства України. Щоб довго не шукати, кілька місяців тому був допитаний ще й Боголюбов, інші керівники ПриватБанку. Зараз проведені допити Гонтаревої, Рожкової, Яценюка, Авакова, Ложкіна, Гройсмана. Ми ведемо величезну кількість допитів», – заявив Луценко.

Нагадаємо, в 2016 році уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ «ПриватБанк» у стовідсоткову державну власність.

Уже 19 грудня, після оголошення про націоналізацію ПриватБанку, українці зняли близько 2 млрд готівки з банкоматів банку. 21 грудня позаминулого року ПриватБанк перейшов у державну власність.

23 червня 2017 Кабмін вирішив докапіталізувати ПриватБанк на 38,5 млрд грн. У НБУ заявили про невиконання екс-власниками ПриватБанку, взятих до 1 липня зобов'язань. У грудні ПриватБанк докапіталізували ще на 16 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: