Парубій розповів, коли Гонтарева прозвітує в Раді

Читать на русском
Наступного пленарного тижня, а саме в четвер, Верховна Рада України може заслухати звіт чинної голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Наступного пленарного тижня, а саме в четвер, Верховна Рада України може заслухати звіт чинної голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це під час брифінгу заявив голова парламенту Андрій Парубій.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

«Передбачається звіт (голови НБУ – ред.). Спочатку буде голосування про звільнення, а потім уже призначення (нового голови НБУ – ред.)», – повідомив спікер.

Також Рада 1 бетезня може розглянути питання призначення нового голови НБУ.

«Є готовність розгляду кадрового питання – це призначення голови Національного банку й звільнення попереднього голови НБУ. Це питання попередньо планується на четвер цього пленарного тижня для розгляду», – повідомив Парубій.

18 січня президент зробив подання на звільнення з посади голови Національного банку Валерії Гонтаревої й призначення на цю посаду в. о. голови Нацбанку Якова Смолія.

Як відомо, голова Національного банку України Валерія Гонтарева подала президенту Петру Порошенку заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня 2017 року. Однак її прохання не задовольнили, й вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Раніше комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту затвердити постанову про звільнення з посади голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревої та призначення на цю посаду Якова Смолія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: