Гонтарева назвала причину перенесення голосування за її відставку

Читать на русском
НБУ став заручником рішення народних депутатів, які вкотре перенесли голосування за призначення нового голови НБУ й звільнення чинного.

НБУ став заручником рішення народних депутатів, які вкотре перенесли голосування за призначення нового голови НБУ та звільнення чинного.

Про це в коментарі журналістам у четвер, 1 березня, повідомила голова правління Національного банку України Валерія Гонтарева, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Смолій на чолі Нацбанку: чи є шанс отримати незалежного регулятораЗгідно з моніторингом Слова і Діла, Валерія Гонтарева на посаді голови НБУ дала 48 обіцянок, 15 з яких провалила.

«Всі – і БПП, і «Народний фронт» – підтримали кандидатуру Смолія. Якщо говорити, що проблеми з кандидатурою, то так питання не стоїть. Було рішення про пакетне голосування, а ми опинилися в заручниках цього нескінченного пакетного голосування», – заявила Гонтарева.

Голова НБУ висловила сумніви в тому, що Верховна Рада проголосує за її відставку 15 березня, адже розгляд подання в парламенті переносився вже багато разів.

«Якби ці обіцянки були вперше, можна було б ще до цього спокійно ставитися. Але оскільки це триває нескінченно, я не можу ніде працювати, я не можу нічим займатися і я вважаю, що навіть щодо мене як громадянина нашої країни це неприпустимо», – додала Гонтарева.

Раніше повідомлялося, що Смолій показав мільйонні доходи за минулий рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: