З'ясувалося, коли аграрії перекриють траси в шести областях України

Читать на русском
15 березня аграрії перекриють траси в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях.

У четвер, 15 березня, аграрії перекриють траси в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Громадській спілці «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Дороги будуть заблоковані з 10.30 до 11.30 на ділянках:

  • у Кіровоградської області: автодорога М-12, в 10 км від м Новоархангельськ (поруч з кафе «Козацька застава»);
  • Черкаської області: автодорога Е-95, пост поліції поблизу м Умань;
  • Херсонській області: автодорога Р-47, с. козацьке;
  • Чернігівській області: автодорога М-01, с. Кіпті;
  • Вінницькій області: автодорога М-12, Гайсинський район, с. степове;
  • Одеської області: автодорога М-15, Ізмаїльський район, с.Кірнічкі.

Повідомляється, що дороги також можуть бути заблоковані в Рівненській, Полтавcкій, Хмельницькій та Тернопільській областях.

У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок фермерів підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

Україна домовилася з Румунією збудувати карпатський автобанУкраїнська влада спільно з керівництвом Румунії досягла домовленості щодо будівництва автбана, який проходитиме через Східні Карпати.

«Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають дану законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися, вказали в ВАР.

«Наступні перекриття доріг заплановані на 20 березня. Точний час і точки перекриття доріг будуть повідомлені в п'ятницю, 16 березня. Будь ласка, майте на увазі дану інформацію при плануванні ваших поїздок. Просимо вашого розуміння за вимушені незручності», - підкреслили в громадській організації.

Нагадаємо, раніше ВР вирішила долю платних доріг.

Також стало відомо, які дороги Кабмін відремонтує першими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: