Україна домовилася з Румунією збудувати карпатський автобан

Читать на русском
Українська влада спільно з керівництвом Румунії досягла домовленості щодо будівництва автбана, який проходитиме через Східні Карпати.

Українська влада спільно з керівництвом Румунії досягла домовленості щодо будівництва автбана, який проходитиме через Східні Карпати.

Швидкісну дорогу, що проходить через Східні Карпати, домовилися побудувати представники Львівської та Чернівецької обласних рад із владою Сучавського повіту Румунії. Домовленість була досягнута під час візиту української сторони до Румунії. Як інформує «Слово і Діло», про це УНН повідомляє з посиланням на видання Оbiectiv.

«Ми використовуємо всі можливості, задіємо всі можливі фінансові інструменти. Будемо звертатися до європейських фінансових інститутів для отримання коштів», – розповів голова повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

Очікується, що автобан пройде через Східні Карпати й з'єднає міста Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест.

Як повідомляє румунська сторона, вже досягнута попередня домовленість і найближчим часом почнеться робота на рівні робочих груп.

Платні дороги в Україні: тарифи за проїзд і проблеми фінансуванняГолова Укравтодору заявив, що перші платні дороги в Україні почнуть будувати в 2018 році. Про перспективи та фінансування розповіли експерти.

Також Георге Флутур висловив припущення, що для проекту реально отримати фінансування від Ліхтенштейну та Норвегії. Також використовуватимуться кошти передбачені в рамках програми транскордонного співробітництва між Україною та Румунією, яка діє до 2020 року.

Раніше стало відомо, які дороги Кабмін вирішив ремонтувати першими.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про будівництво платних доріг.

Також стало відомо, що запланували з приводу доріг чиновники на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: