В уряді визначилися, як будуватимуть дороги в найближчі п'ять років

Читать на русском
Кабінет міністрів України затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки.

Кабінет міністрів України затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на засідання уряду 11 січня.

Згідно з концепцією, метою програми є створення сучасної мережі автодоріг, яка дозволить збільшити обсяг перевезень і поліпшити інвестиційний клімат, забезпечити ефективність транспортних послуг.

Програма передбачає, зокрема, відновлення та розвиток мережі доріг за маршрутним принципом, наприклад, із Заходу на Схід, завершення будівництва об'єктів високого рівня готовності, поетапне впровадження довгострокових контрактів, активізацію співпраці з міжнародними фінансовими організаціями для залучення коштів, створення умов для залучення інвесторів, впровадження геоінформаційної системи управління дорогами тощо.

Фінансування доріг у 2018 році: що запланували та в чому ризикУряд України має намір направити на ремонт автодоріг понад 40 мільярдів гривень у 2018 році. Про фінансування доріг розповіли експерти.

Серед очікуваних результатів реалізації програми: поліпшення стану 9,1 тис. км доріг, будівництво та реконструкція 1 тис. км доріг, надходження додаткових коштів від транзитних автомобільних перевезень, широке використання експортного та логістичного потенціалу, зниження собівартості перевезень.

Також вказується, що розрахункова потреба в трудових ресурсах для виконання програми складає близько 55 тис. робочих місць.

Фінансування програми планується здійснювати за рахунок коштів державного бюджету, МФО, інших джерел. Орієнтовний обсяг фінансування становить 322,575 млрд грн, з яких 176 млрд грн – бюджетні кошти.

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу Дорожній фонд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: