Дороги, парки та дитсадки: що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян»

Читать на русском
Слово і Діло розбиралося в обіцянках столичного мера Віталія Кличка на 2018 рік. У планах – турбота про дітей і нові парки.
Віталій Кличкоhttp://kiev.klichko.org

Серед жителів Києва заведено лаяти столицю: затори, величезна кількість МАФів, неможливо припаркувати машину, багато сміття тощо. Днями мер міста Віталій Кличко провів прес-конференцію, на якій розповів про підсумки роботи за 2017 рік і про плани на поточний. Згідно з обіцянками мера, столичних мешканців чекає така собі «весна реформ» у Києві: зокрема, в березні-травні має поменшати реклами в центрі, а також вирішитися проблема з паркуванням. «Слово і Діло» розбиралося, що мер обіцяв киянам у 2018 році й чим їх розчарував у 2017-му.

Судячи з даних Кличком обіцянок, цьогоріч у мера два головних пріоритети: діти та дороги. Причому Кличко вирішив серйозно взятися за проблеми сиріт. Зокрема, в 2018 році в Києві мають відкритися гуртожитки для дітей-сиріт і два дитячі будинки сімейного типу: «Також у 2018 році ми відкриємо ще два дитячі будинки сімейного типу та гуртожиток для дітей-сиріт. Купимо сім автомобілів для дитячих будинків сімейного типу та 117 квартир для дітей-сиріт».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує відкрити дві школи у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Залишається актуальною для Києва проблема нестачі місць у дитячих садках. Минулого року, згідно з обіцянкою Кличка, були відкриті 10 закладів дошкільної освіти. Мер обіцяв також скоротити чергу з 2 тисяч дітей у Дарницькому районі, однак з обіцяних 660 додаткових місць вдалося створити лишеи 505. План на цей рік – 8 нових дитячих садків на 2 тисячі місць. Крім того, мають з'явитися дві школи.

Продовжує хвилювати киян стан доріг у місті. Наприклад, минулого року Кличко обіцяв почати будувати новий шляхопровід на Шулявці. Був розроблений план реконструкції, однак самі роботи були перенесені на весну 2018 року.

Не встигли завершити також реконструкцію вулиці Дмитрівської. «Наступного літа на вулиці Дмитрівській відбудеться капітальний ремонт дорожнього покриття й заміна трамвайних колій за сучасною технологією, яку вже використовували на перетині проспекту й площі Перемоги», – заявляв Кличко. Але роботи мають завершитися лише в квітні цього року.

Відремонтувати щонайменше 300 кілометрів доріг цього року – таку мету поставив Кличко. У 2017 році йому це вдалося – було відремонтовано 302 кілометри. При цьому мер не забув і про пішоходів, облаштувавши 49 переходів підвищеної безпеки. А цього року для велосипедистів будуть облаштовані три нові маршрути.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір облаштувати три веломаршрути у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Якщо вірити озвученим планам, то цьогоріч значні сили будуть спрямовані на розвиток міста. «Ми будемо дуже раді, що навесні буде відкрита оновлена Володимирська гірка. Приходьте, й ви зможете на власні очі побачити. Буде нова Пейзажна алея, нова Алея художників. Ми наведемо лад із торгівлею на Андріївському узвозі», – обіцяв Кличко.

Крім того, столичний мер має намір відкрити 10 парків на зразок парку «Наталка». Зокрема, йдеться про парк Рильського, парк Партизанської слави, парк Шухевича, Печерський ландшафтний парк, Куренівський, парк Совки, Відрадний, Сирецький парки. Відзначимо, минулого року відкрився оновлений парк Кіото: під час реконструкції парку були прибрані МАФи, був проведений благоустрій території, облаштовані нові доріжки.

Загалом, до весни в Києві очікується низка приємних змін: має зменшитися кількість реклами в центрі, з'явиться нова концепція розвитку сфери паркування, відкриється оновлений легкоатлетичний манеж Київської міської школи вищої спортивної майстерності та перша черга оновленого зоопарку.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що першу чергу зоопарку відкриють навесні 2018 рокуСказано 24 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ще минулого року в столичних поліклініках з'явилися сервіси для електронного запису на прийом до лікаря, а цьогоріч міський голова анонсував впровадження проекту «Лікар у вашому домі» в усіх районах.

Цікаво, що минулого року Кличко не вдалася боротьба зі сміттям. Мер обіцяв встановити в Києві 300 підземних сміттєвих баків, але на ділі вийшло лише 59. Також у центрі з'явилася лише половина обіцяних контейнерів для відходів.

Нагадаємо, 8 лютого депутати Київської міської ради проголосували за перейменування столичної станції метро «Петрівка» на «Почайну».

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: