Прокуратура перевірить перевищення повноважень поліцією біля ВР

Читать на русском
Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження щодо можливого перевищення службових повноважень поліцейськими під час ранкових подій біля Верховної Ради.

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження щодо можливого перевищення службових повноважень поліцейськими під час ранкових подій біля Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, пише «Слово і Діло».

Сутички в наметовому містечку біля парламенту: текстова трансляціяЗа даний Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції 14 правоохоронців постраждали і ще 10 чоловік з наметового містечка.

«З метою повної, всебічної та об’єктивної перевірки інформації прокуратурою столиці зареєстровано кримінальне провадження з визначенням попередньої правової кваліфікації за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)», - йдеться в повідомленні.

Крім того, прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста видання «Радіо Свобода».

У прес-службі нагадали, що, за словами представника преси, під час подій біля будівлі Верховної Ради до нього зі спіни підійшов поліцейський та, незважаючи на пред’явлене посвідчення журналіста, застосовував спецзасіб.

З метою перевірки цієї інформації зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Що буде з наметовим містечком та чи має Саакашвілі майбутнє в Україні?Представники наметового містечка під Радою заявили, що їм байдуже, що їхнього лідера Міхеіла Саакашвілі вислали з України, й протести триватимуть. Сьогодні під ВР сталися сутички. Чого чекати та чи є перспективи у Саакашвілі, міркували експерти.

Досудове розслідування обох проваджень доручено слідчим СВ ГУСБУ у місті Києві та Київській області.

Процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Нагадаємо, вранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

Внаслідок проведення правоохоронцями слідчих дій під Верховною Радою 3 березня за медичною допомогою звернулися 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та 7 працівників поліції.

Екс-голова Одеської ОДА та лідер партії «Рух Нових сил» Міхеіл Саакашвілі прокоментував події під ВР. За його словами зброю та гранати в наметове містечко спеціально підкинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: