Сутички біля ВР: поранено 20 осіб, ще 8 затримані

Читать на русском
Внаслідок проведення правоохоронцями слідчих дій під Верховною Радою 3 березня за медичною допомогою звернулися 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та 7 працівників поліції.

Внаслідок проведення правоохоронцями слідчих дій під Верховною Радою 3 березня за медичною допомогою звернулися 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та 7 працівників поліції.

Про це ввечері 3 березня повідомив заступник глави Нацполіції, глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко, пише «Слово і Діло».

Що буде з наметовим містечком та чи має Саакашвілі майбутнє в Україні?Представники наметового містечка під Радою заявили, що їм байдуже, що їхнього лідера Міхеіла Саакашвілі вислали з України, й протести триватимуть. Сьогодні під ВР сталися сутички. Чого чекати та чи є перспективи у Саакашвілі, міркували експерти.

За його словами, усім було надано медичну допомогу, інформації про те, що хтось отримав тяжкі ушкодження, наразі у поліції немає.

Крищенко повідомив, що до управлінь поліції було доправлено 111 осіб – «людей, які перешкоджали роботі правоохоронців».

«Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 КК, на 4 осіб складено адміністративні протоколи. На цей час в управліннях поліції перебуває 8 осіб, усіх інших опитали і відпустили», - повідомив він.

Також Крищенко уточнив, щопід час обшуку у наметовому містечку вилучили два предмети, схожі на гранати Ф1 (імовірно, страйкбольні), 9 – РГД5, схожих на бойові, щодо яких буде призначено експертизу, запали, димові міни та шашки, ножі, пляшки із запалювальною сумішшю, споряджені піротехнічними виробами для розриву, кийки, телескопічні дубинки, металеві палиці, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень.

Саакашвілі розповів про долю наметового містечкаЕкс-президент Грузії і лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі стверджує, що представники наметового містечка під Верховною Радою йому не підкоряються.

Також Крищенко повідомив, що буде проведено ретельну перевірку інформації про перешкоджання роботі журналістів.

Нагадаємо, 3 березня, вранці близько 7:15 на вулиці Грушевського в центрі Києва на території наметового містечка почалося нове протистояння між активістами і співробітниками Національної поліції. За словами правоохоронців, в наметове містечко вони прийшли для проведення слідчих дій, які санкціоновані судом.

Екс-голова Одеської ОДА та лідер партії «Рух Нових сил» Міхеіл Саакашвілі прокоментував події під ВР. За його словами зброю та гранати в наметове містечко спеціально підкинули.

Пізніше поліція попросила комунальників прибрати сміття на місці наметового містечка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: