Порошенко закликав українців прикрутити газ у оселях

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підтримав ініціативу НАК Нафтогаз Україна й закликав українців згуртуватися проти чергової провокації Кремля.

Президент Петро Порошенко підтримав ініціативу НАК «Нафтогаз Україна» й закликав українців згуртуватися проти чергової провокації Кремля.

Про це голова держава заявив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: що вирішив Стокгольмський арбітраж і в чому побоюванняПрезидент України назвав рішення Стокгольмського арбітражу історичною перемогою. Оцінили спір Нафтогазу та Газпрому експерти.

««Газпром», програвши Україні в Стокгольмському арбітражі, знизив на 20 відсотків тиск у газопроводах на своєму боці системи, щоб дискредитувати Україну. Щоб зруйнувати цей сценарій, достатньо на кілька днів зменшити в оселях температуру на один градус. Долучаючись до цієї ініціативи особисто, я також закликаю всі державні установи зменшити за можливості температуру в приміщеннях. Так само прошу громадян на декілька днів прикрутити опалення лише на один градус або максимально уникати втрат тепла в будинках», – написав він.

Глава держави переконаний, що завдяки згуртованості українців шантаж «Газпрому» буде безуспішним.

Нагадаємо, 1 березня в «Газпромі» повідомили, що «Нафтогаз України» здійснив попередню оплату для відновлення постачань російського газу з березня. Водночас «Газпром» повернув гроші, заявивши, що це пов'язано з відсутністю узгодженого додаткового договору з чинним контрактом. У «Нафтогазі» назвали відмову «Газпрому» від постачання газу порушенням договору та невиконанням рішення арбітражу.

А вже 2 березня НАК закликала українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: