Насалик розповів, коли перестануть зростати комтарифи

Читать на русском
Україна може видобувати мінімум 80 мільярдів кубометрів газу на рік, заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

Україна може видобувати мінімум 80 мільярдів кубометрів газу на рік.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «РБК-Україна».

#Прикрути. В «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому»Нафтогаз закликав українців зменшити використання блакитного палива на кілька днів. У компанії пояснили, що так Україна зможе протистояти провокації Газпрому.

«Україна має захищених запасів газу на один трильйон, а норма видобутку становить лише 2% в той час, коли середній показник в Європі – 7%, а в Норвегії – 14%. Про що це говорить? Що Україна може видобувати як мінімум 80 мільярдів кубів власного видобутку», – заявив Насалик.

За його словами, якщо цей процес відбуватиметься відповідно до планів уряду, в Україні не стоятиме питання про підвищення тарифів.

Нагадаємо, 2 березня російська компанія «Газпром» знизила тиск у трубопроводах зі свого боку, чим ускладнила транзит газу в країни Євросоюзу через Україну.

Як повідомляли раніше в НАК «Нафтогаз України», в підземних газових сховищах (ПСГ) України станом на 26 лютого 2018 рік залишається 10,4 млрд куб. м газу. У «Нафтогазі» також підкреслили, що запасів в ПСГ вистачить до кінця опалювального періоду.

Раніше стало відомо, що в Україні запустили Нацплан дій в енергетиці. Закриті всі навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: