Газу немає. В Україні закривають навчальні заклади

Читать на русском
Україна закриває школи та виші до 6 березня й переходить на мазут через обмеження поставок газу Росією.

Україна закриває школи та виші до 6 березня й переходить на мазут через обмеження поставок газу Росією.

Про це з трибуни Верховної Ради України заявив міністр енергетики Ігор Насалик, передає «Обозреватель», пише «Слово і Діло».

Порушення договору. В «Нафтогазі» відреагували на позицію «Газпрому»Нафтогаз вважає рішення Газпрому про припинення поставок газу в Україну невиконанням рішення Стокгольмського арбітражу.

«За інформацією голови НАК «Нафтогаз України», яка була озвучена вчора, в зв'язку з невиконанням «Газпромом» контрактних зобов'язань, визначених Стокгольмським судом і поверненням передоплати, НАК зіткнувся з дисбалансом близько 15-20 мільйонів кубометрів газу», – заявив він.

За словами міністра, вчора це питання порушив президент Петро Порошенко на РНБО. Також спільно з урядом пройшло засідання кризового штабу, який очолив перший віце-прем'єр Степан Кубів.

Також, згідно з указом, від сьогодні рекомендовано зупинити повністю роботу в дошкільних навчальних закладах, у школах і вишах до 6 березня включно.

Раніше регулятор закликав українців протриматися кілька днів до потепління.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розпорядився зібрати нараду через відмову російського «Газпрому» виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» заявили, що вважають рішення «Газпрому» про припинення поставок газу в Україну невиконанням рішення Стокгольмського арбітражу.

«Нафтогаз України» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за більшістю положень контракту на транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: