Три дні протриматися. В Україні запустили Нацплан дій в енергетиці

Читать на русском
На засіданні кризового штабу запровадили Національний план Дій в енергетіці. Закриті школи й українців просять заощаджувати газ.

На засіданні кризового штабу запровадилию Національний план дій в енергетиці.

Як повідомляє «Слово і Діло», план почне працювати сьогодні, про це заявив під час засідання Верховної Ради міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

#Прикрути. В «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому»Нафтогаз закликав українців зменшити використання блакитного палива на кілька днів. У компанії пояснили, що так Україна зможе протистояти провокації Газпрому.

За словами міністра, план дій передбачає кілька пунктів:

  • перехід генеруючих компаній з газу на мазут, що дасть можливість заощаджувати 15-20 млн куб. м газу на добу;
  • зупинити роботу в навчальних закладах України (в дошкільних навчальних закладах, школах та вищих навчальних закладах) терміном до 6 березня включно.

При цьому, зазначив він, було доручено переглянути, щоб температурний режим у цих закладах був мінімально допустимий.

«І третя позиція: ми звернулися до виробничих об'єктів, щоб переглянули план дій виробництва з умовою економії газових ресурсів. Згідно з балансом, проблематика до 5-6 березня. Я думаю, система працюватиме в штатному режимі», – додав Насалик.

Нагадаємо, в «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому» та заощаджувати газ.

Раніше в «Нафтогазі» заявили, що вважають рішення «Газпрому» про припинення поставок газу в Українуневиконанням рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, що «Нафтогаз України» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за більшістю положень контракту на транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: