Закон про «бандеризм» набув чинності

Читать на русском
Зміни до закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду бандерівської ідеології в Польщі, в четвер, 1 березня, набувають чинності.

Зміни до закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду «бандерівської ідеології» в Польщі, в четвер, 1 березня, набувають чинності.

Як пише «Слово і Діло», раніше президент Анджей Дуда, підписавши поправки до закону, вирішив скерувати його до Конституційного суду, щоб перевірити відповідність його положень Конституції.

«Антибандерівський» закон: на кого не діє та в чому особливості польської заборониЗагострення між Польщею та Україною не згасає. Цього разу у Варшаві хочуть ухвалити антибандерівський закон, який передбачає штрафи та тюремне ув'язненя до 3 років. Оцінили ситуацію експерти.

Одночасно з відправкою до КС оновлений закон про ІНП опублікували в офіційному Журналі законів Республіки Польща 14 лютого. Закон набуває чинності через 14 днів із дня публікації, за винятком двох статей, які набувають чинності через три місяці з дня публікації.

Пізніше в Конституційному суді Польщі повідомили, що розглянуть закон про ІНП не раніше ніж через два місяці – вже після набуття ним чинності 1 березня.

Нагадаємо, ухвалені парламентом Польщі зміни до закону про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду «бандерівської ідеології», викликали широкий резонанс, зокрема, в Україні, Ізраїлі та Німеччині.

Раніше повідомлялося, що польська опозиція готує альтернативу закону про «бандеризм».

Нагадаємо також, що США відреагували на підписання Польщею скандального закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: