У Польщі пообіцяли зміни до «антибандерівського закону»

Читать на русском
Віце-спікер Польщі розповів про готовність внести деякі зміни до скандального закону про «бандеризм».

Віце-спікер Сейму Польщі Ришард Терлецький вважає, що можлива зміна поправок в закон про Інститут національної пам'яті, який викликав хвилю обурення в Україні та інших країнах

Про це повідомляє Польське радіо, передає «Слово і Діло».

«Можлива зміна поправок в закон про Інститут національної пам'яті. Українській частині потрібна певна поміркованість», - заявив він.

Він додав, що в справі «української частини закону можливе певне уточнення».

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Цій українській частині, по правді кажучи, найбільше потрібна певна поміркованість. Закон пролежав рік в ящиках саме в зв'язку з розширенням категорій, додаванням слів, збільшенням юридичної плутанини. Здавалося, що в кінці цього пролежування документ не буде дуже чутливими, хоча ця українська частина для українців є важкою», - сказав Терлецький.

Раніше також, Петро Порошенко обговорив з польським прем'єром скандальний документ.

Відомо, що прем'єр Польщі повідомив, що закон про Інститут національної пам'яті обов'язково розглянуть в Конституційному суді Польщі, а після цього парламент внесе до нього зміни.

Нагадаємо, в ВР назвали прийняття закону антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою.

Якою була реакція соцмереж на закон про «бандеризм» - в нашому матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: