Порошенко обговорив із прем'єром Польщі «антибандерівський» закон

Читать на русском
Йшлося про подальший розвиток взаємодії в сфері захисту культурної спадщини та увіковічення місць пам'яті у контексті досягнутих домовленостей.

У суботу, 17 лютого, в рамках участі в Мюнхенській конференції з безпеки президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Республіки Польща Матеушем Моравецьким.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що в Україні пройде референдум щодо членства в Європейському СоюзіСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Глава Уряду Польщі підтримав важливість розвитку стратегічного українсько-польського партнерства і координації дій з протидії російській агресії в контексті членства Польщі в Раді безпеки ООН. Були також обговорені шляхи зміцнення двостороннього співробітництва в оборонній сфері», - сказано в повідомленні.

Йшлося про подальший розвиток взаємодії в сфері захисту культурної спадщини та увіковічення місць пам'яті у контексті досягнутих домовленостей.

Мовне питання та проблема угорців: чи є ризик глобального конфліктуУгорщина знову висунула вимоги щодо освітнього закону. Ба більше, заблокувала зустріч Україна-НАТО. У конфлікті між країнами розбирались експерти.

Порошенко висловив стурбованість із приводу прийнятих нещодавно польським парламентом змін до закону про Інститут національної пам'яті Республіки Польща. Він закликав польське керівництво утриматися від кроків, які можуть поставити під загрозу позитивні досягнення в двосторонньому діалозі з історичних питань.

Також Порошенко звернув увагу на вкрай шкідливий для українсько-польських взаємин характер заяви і оцінки діяльності українського гетьмана Богдана Хмельницького.

Крім того, обговорювалися питання розширення співробітництва в енергетичній сфері та координації дій з метою протидії реалізації проекту Північний потік-2.

Сторони також обговорили шляхи належного забезпечення соціальних прав і свобод українців, які тимчасово працюють на території Польщі.

Раніше повідомлялося, що канцелярія президента Польщі Анджея Дуди «глибоко розчарована» результатами переговорів між віце-прем'єрами України і Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: