Бандерівський прапор над Києвом: депутати назвали дні, коли пропонують його вивішувати

Читать на русском
Київська міська рада розгляне проект рішення, яким пропонується у визначені дати піднімати червоно-чорний революційний прапор ОУН біля приміщень столичних райдержадміністрацій.

Київська міська рада розгляне проект рішення, яким пропонується у визначені дати піднімати червоно-чорний революційний прапор ОУН біля приміщень столичних райдержадміністрацій.

Про це повідомляє прес-служба міськради Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Закон про «бандеризм»: чи є загроза та що змусить схаменутися польську владу?Польська опозиція готує альтернативу закону про бандеризм, а голова польського МЗС висловив надію на врегулювання відносин з Україною. Оцінили ситуацію експерти.

Зазначається, що постійна комісія Київської міськради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків на засіданні в п'ятницю погодила проект рішення «Про використання революційного прапора ОУН на будинках Київради та районних у м. Києві державних адміністрацій».

«Згідно з цим проектом рішення, Київрада рекомендуватиме керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності вивішувати прапор ОУН у певні дати», – сказав співавтор проекту рішення, депутат Київради Володимир Бохняк.

У прес-службі додають, що йдеться про дати, пов'язані з видатними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам'яті героїв.

Зокрема:

1 січня - день народження лідера ОУН Степана Бандери; 22 січня - День Соборності України; 29 січня - День пам'яті Героїв Крут; 3 лютого - створення ОУН; 20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні; 5 березня - річниця з дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича; 14 березня - День українського добровольця; у третю неділю травня - День пам'яті жертв політичних репресій; 23 травня - День Героїв; 14 червня - день народження полковника Армії УНР Євгена Коновальця; 30 червня - проголошення Акту відновлення Української держави, день народження Романа Шухевича; 30 липня - Створення Української військової організації (УВО); 14 жовтня - День захисника України, день створення УПА.

Також зазначається, що цей перелік дат не остаточний, можуть бути запропоновані й інші дні.

Польща запропонувала Україні відмовитися від героїзації ОУН-УПАПольща запропонувала президенту України Петру Порошенку відмовитися від героїзації представників Організації українських націоналістів (ОУН) і Української повстанської армії (УПА).

Повідомляється, що документ мають розглянути також на пленарному засіданні Київради. Раніше повідомлялося, що Тернопільська міськрада дозволила під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах Тернополя одночасно із синьо-жовтим прапором піднімати революційний червоно-чорний прапор ОУН.

Також повідомлялося, що рішення про використання червоно-чорного прапору ухвалила й Львівська облдержадміністрація.

Як відомо, Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої «бандерівської ідеології».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: