Суд визнав «закон Ківалова-Колесніченка» неконституційним

Читать на русском
Конституційний суд виніс рішення щодо закону про засади державної мовної політики. Суд визнав мовний закон Ківалова-Колесніченка неконституційним.

Конституційний суд виніс рішення щодо закону «Про основи державної мовної політики».

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті КС, пише «Слово і Діло».

Як політики добивалися україномовного контенту в медіа-просторі держави: огляд обіцянокПрезидент України Петро Порошенко звертався до телеіндустрії влітку минулого року з вимогою збільшити україномовний контент в ефірі. Тоді його не почули. Зараз він має намір сказати своє слово як законодавець.

«28 лютого на пленарному засіданні Великої палати Конституційного суду України було ухвалене рішення Конституційного суду України №2-р/2018 у справі за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) закону України «Про засади державної мовної політики», – йдеться в повідомленні.

Водночас джерела УП в Конституційному суді підтверджують, що КС визнав закон про «Про основи державної мовної політики» неконституційним.

Депутат Київської міської ради, представник ВО «Свобода» Олег Бондарчук, який представляв вказане подання в суді, також повідомляє, що КС визнав мовний закон неконституційним.

«Закон Ківалова-Колісніченка визнаний неконституційним! Дякую всім депутатам, хто підписав це подання до Конституційного суду, яке я мав честь представляти в КСУ разом з Іриною Фаріон та Леонідом Ємцем», – пише він у Facebook.

Раніше екс-прем’єр Арсеній Яценюк дав дві протилежні обіцянки щодо закону Ківалова-Колесніченка.

Нагадаємо, Парубій хоче зобов'язати нардепів розмовляти в Раді лише українською.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: