Російськомовне населення у Європі захищатимуть від пропаганди РФ

Читать на русском

Литва, Британія, Данія та Естонія звернулись до Єврокомісії із закликом розробити план дій по боротьбі з російською пропагандистською кампанією.

Про це йдеться в листі міністрів закордонних справ чотирьох країн, адресованому главі зовнішньополітичного відомства Євросоюзу (ЄС) Федеріці Могеріні, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Українську Правду».

Як зазначили міністри Литви, Британії, Данії та Естонії – Росія швидко розширює свою кампанію дезінформації.

Міністри закликають забезпечити надійну і конкурентоспроможну інформаційну альтернативу для російськомовних жителів і тих, хто користується «контрольованими Росією ЗМІ».

Обговорення теми російської пропаганди можливо відбудеться вже на зустрічі міністрів країн-членів Євросоюзу на початку року, де закликатимуть зовнішньополітичне відомство ЄС розробити план дій на 2015-2016 роки.

Як зазначив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, вони не пропонують цензуру або заборону, але хочуть, щоб були створені умови задля по-справжньому неупереджених, вільних джерел інформації.

«Хотілося б, щоб ми не тільки на словах, а й конкретними діями приділяли більше уваги створенню умов для того, щоб люди отримували альтернативну, вільну, об'єктивну інформацію. Ні в якому разі вона не повинна контролюватися іншою «справедливою» владою, тому що це теж невільна інформація», - сказав міністр.

Читайте також: Москва володіє даними про військові резерви України

Серед заходів, які захищатимуть російськомовне населення:

  • пропонується створити в інтернеті платформу, на якій буде подаватися інформація про брехню і маніпуляції, пропаганду;

  • надання підтримки ініціативам зі створення телеканалів, мережевих порталів, радіостанцій та друкованих ЗМІ російською мовою;

  • заохочувати обмін продукцією всередині ЄС;

  • пропонувати контент чинним російським ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: