Ківалов виконав лише 5% власних обіцянок, але знову йде в депутати

Читать на русском

Маючи лише 5% виконаного із переліку всіх своїх обіцянок, одіозний «екс-регіонал», а нині самовисуванець Сергій Ківалов в чергове хоче випробувати власну електоральну долю і балотується по 135 мажоритарному округу в Одеській області.

Інформація про це опублікована на офіційному сайті ЦВК, передає «Слово і Діло».

Наразі Сергій Ківалов значиться, поки що, єдиним кандидатом в одномандатному окрузі, територіальною основою котрого є Приморський район м. Одеси. Варто зауважити, що на парламентських виборах 2012 року, саме в цьому окрузі Сергій Васильович балотувався в депутати від Партії регіонів. Його найближчим конкурентом тоді був представник ВО «Батьківщина» Володимир Усов. Різниця в голосах між останнім та Ківаловим за підсумками голосування склала 31,75% на користь «екс-регіонала».

Знаково, що попри низький рівень виконання власних обіцянок, нова програма кандидата в депутати Сергія Ківалова починається саме з детального переліку заслуг нині діючого обранця. Зокрема, парламентар відзначає власну активність в процесі облаштування набережної поблизу спортивного комплексу «Академія» та будівництві спортивних майданчиків... Крім того, активно позиціонує себе, як справжнього борця за право для одеситів говорити рідною мовою. З приводу останнього, «екс-регіонал», навіть, нагадав, що виступав співавтором прийняття закону «Про засади державної мовної політики».

Однак, навіть не це є самим цікавим. Незрозуміло, чому серед переліку звітності щодо всього раніше обіцяного, не сказано жодного слова щодо результатів будівництва в Одесі магістралі міського значення «Північ-Південь», про що Ківалов обіцяв ще напередодні виборів 2012 року. Так же само, як і не приведено жодних фактів забезпечення соціально незахищених верств населення доступним та якісним медичним обслуговуванням і ліками, обіцяного ним в ході тої ж таки виборчої кампанії 2012 року. Можливо тому, що сказати нічого?

Що ж пропонує одеситам Сергій Ківалов на виборах 2014?

В першу чергу цікавим пунктом програми Ківалова є прагнення відновити морський потенціал України та м. Одеси, як національного порту №1. Для цього почесний ректор Одеської юракадемії пропонує ухвалити закон про «зручний прапор» України для морських суден, а також скасувати так звані законодавчі і адміністративні обмеження, що не дозволяють розвиватися Одеському морському порту.

Крім того, не забув у своїй новій передвиборчій програмі Сергій Васильович і про власне, наболіле — судову та правову сфери. В останній одіозний «екс-регіонал» пропонує створити ефективну систему безоплатної правової допомоги, пропозиції щодо якої уже джавно не стали новиною в умовах українських передвиборчих баталій. Крім того, обіцяє й надалі продовжувати працювати над судовою реформою та запровадити виборність суддів. Не зрозуміло правда яким чином Сергій Васильович планує за таких умов продовжувати власне «закулісне лобіювання суддів», обвинувачення в чому лунали в сторону Ківалов навіть, від імені його соратників по колишній партії.

Відтак, напрошується висновок, що все це як і двома роками раніше лише ще одна збірка красивих обіцянок, з яким почесний ректор Одеської юракадемії, збирається задобрювати одеський електорат. Питання лише в тому, чи готова нова, післяреволюційна Одеса сприймати таку риторику представників старої політичної еліти? Адже враховуючи те, що головним лейтмотивом нинішніх парламентських виборів повинні стати оновлення політикуму і його електоральна люстрація, вибір людей відносно колишніх «екс-регіоналів» може бути вкрай не популярний. А це привід для побоювань не лише для діючих членів Партії регіонів, але й колишніх соратників Януковича, як в ситуації з Ківаловим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: