Яценюк дав дві протилежні обіцянки за законом Ківалова-Колесніченка

Читать на русском

В різний час Арсеній Яценюк дав дві обіцянки щодо закону «Про засади державної мовної політики», відомого як «закон Ківалова-Колесніченка», які кардинально не відповідають одне одному.

Так, сьогодні, 11 квітня прем'єр-міністр запевнив, що цей закон скасовано не буде, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

«Яке б не було моє особисте ставлення чи когось іншого до цього закону, але він сьогодні діючий, і цей закон не буде скасований», – заявив Яценюк у Донецьку на нараді з керівництвом східних областей.

Прем'єр ще раз підкреслив, що використання російської мови в Україні не обмежуватиметься за жодних обставин.

При цьому варто зазначити, що майже два роки тому, 5 червня 2012 року, після прийняття в першому читанні законопроекту «Про засади державної мовної політики» Арсеній Яценюк пообіцяв, що опозиція не допустить прийняття законопроекту Колесніченка-Ківалова в другому читанні.

«Ми не дамо можливості прийняти цей закон у другому читанні. Закону про другу російську мову в Україні не буде», – сказав тоді він з парламентської трибуни.

Нагадаємо, 3 березня голова Верховної Ради, в.о. Глави держави Олександр Турчинов запевнив, що не підписуватиме рішення парламенту про скасування закону Колесніченка- Ківалова, поки не буде прийнято новий закон про мови.

Під час виборів до Верховної Ради 2012 року скасувати мовний закон Колесніченка- Ківалова обіцяли «УДАРівець» Валентин Наливайченко, позафракційний нардеп Олесь Доній та низка депутатів від «Свободи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: