Гвинтівки Colt Canada: чи отримає Україна нову зброю

Читать на русском
Канадська компанія Colt Canada сподівається укласти з Києвом угоду на переозброєння української армії своїми штурмовими гвинтівками.

Канадська компанія Colt Canada сподівається укласти з Києвом угоду на переозброєння української армії своїми штурмовими гвинтівками.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє National Post.

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Виробник, як повідомляється, розраховує поставити на Україну до 100 тисяч одиниць зброї. Представник Colt Canada Алекс Пейн розповів виданню, що в січні відбулася «дослідницька» зустріч з українськими чиновниками. Ці переговори, за словами Пейна, поклали початок процесу, який може зайняти до двох років. За цей час Київ повинен визначити точну кількість і види зброї, необхідне для української армії.

National Post нагадує, що в грудні 2017 року уряд Канади вніс поправки у закон про експорт зброї, які дозволяють продавати автомати та інше стрілецьку зброю Україні.

23 грудня 2017 року Держдепі повідомили, що нададуть Україні «посилені оборонні можливості».

Також повідомлялося, що поставки будуть абсолютно безкоштовні.

Раніше, ми писали, що одним з головних лобістів позитивного вирішення питання про отримання Україною американських протитанкових ракетних комплексів Javelin став радник Полторака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: