Зброя США принесе мир на Донбас – посол

Читать на русском
Зброя, яку отримає Україна від Сполучених Штатів Америки, допоможе зупинити агресію Росії і принесе мир на окуповані території.

Зброя, яку отримає Україна від Сполучених Штатів Америки, допоможе зупинити агресію Росії і принесе мир на окуповані території.

Як інформує «Слово і Діло», про це в суботу, 23 грудня, написав посол України в США Валерій Чалий у Facebook.

«Рубікон перейдено»: яку зброю США нададуть Україні та що за цим стоїтьПрезидент США Дональд Трамп ухвалив історичне рішення, схваливши поставки американської зброї в Україну.

«Наші стратегічні партнери - США - остаточно визначилися: Україна, як суверенна країна, має легітимне право на закупівлю й отримання оборонних озброєнь, зокрема летальних. Це - справедливий і правильний крок з точки зору наближення миру. Слабкість провокує агресора. Сила його стримує і примушує до миру», - зазначив дипломат.

За його словами, таке рішення Вaшингтона матиме довгостроковий вплив не тільки на розвиток Стратегічного партнерства України й США, але й на забезпечення безпеки в Європі.

Раніше повідомлялося, що США ухвалили рішення про постачання оборонного озброєння Україні для забезпечення захисту її територіальної цілісності й суверенітету.

У Москві прокоментували рішення адміністрації президента США Дональда Трампа щодо озброєння України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: