Зарплата чи зброя: в парламенті розповіли про нелегкий вибір для армії

Читать на русском
Запропоноване в Бюджеті-2018 фінансування ЗСУ не дозволяє купувати нову зброю
Бюджет українських Збройних сил дозволяє вирішувати лише тактичні питання розвитку армії, а не їхньої модернізації.

Бюджет українських Збройних сил дозволяє вирішувати лише тактичні питання розвитку армії, а не їхньої модернізації.

Про це «Слову і Ділу» сказав народний депутат, член Комітету з нацбезпеки та оборони Олександр Бригинець.

Бюджет застою: чи стане жити краще в 2018 роціОсновні макроекономічні показники бюджету на 2018 рік не набагато відрізняються від цьогорічних. Втім, механізми зростання для економіки знову не закладені. Про що свідчать такі тенденції, аналізував політолог Олександр Радчук.

«І уряд, і міністерство оборони, і Верховна Рада в питання військового бюджету виходять сьогодні з фінансових можливостей, які є в державі. Хочеться думати про далекі плани, але потрібно купувати саме те, що допоможе нам в даний момент, в війні, яка йде зараз. Тому найкращі сучасні озброєння, які можна було б купити, носять стратегічний характер і в цій війні можуть і не знадобитися. Фінанси нас змушують думати про день сьогоднішній, завтрашній, максимум післязавтрашній. Тобто вирішувати тактичні питання», - зазначив Бригинець.

Держбюджет-2018: хто і як голосував за головний кошторис країниПоказуємо, як народні депутати Верховної Ради віддали голоси за Державний бюджет на 2018 рік.

За його словами, в питанні озброєння армії також йде розрахунок на іноземну підтримку.

«Але точно ніхто нам не виділить гроші на підвищення оплати військовослужбовцям. Тому потрібно вирішувати, що краще - заплатити сьогодні з наявного бюджету гроші солдату, або купити якесь краще озброєння», - пояснив народний депутат.

Нагадаємо, що видатки на Міністерство оборони у бюджеті 2018 року склали 86,017 млрд грн. Втім, члени профільного комітету незадоволені рівнем фінансування Збройних сил.

Раніше в «Народному фронті» розповіли, скільки коштів слід виділити на армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: