Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили України

Читать на русском

З огляду на те, що в країні чотири роки йде війна, а напруга в світі лише зростає, Збройні сили України мають бути готові в будь-який момент дати відсіч агресору. Сьогодні парламент схвалив рішення президента про допуск ЗС інших країн на територію України для участі у військових навчаннях в 2018 році. Кількість маневрів, де військові інших країн будуть ділитися досвідом, цьогоріч значно зросла. Їх заплановано шість, а в 2017 році було лише три. Аналітики «Слова і Діла» дослідили, в навчаннях яких країн візьмуть участь Збройні сили України та які маневри пройдуть на території нашої країни.

Протягом усього року у Львівській області проходитимуть багатонаціональні навчання з підготовки Збройних сил. У них візьмуть участь 10 тисяч українців і по 1,5 тисячі військових зі США та інших країн НАТО. За кількістю учасників це наймасштабніші навчання в 2018 році.

Стало відомо, на які міжнародні навчання поїде українська арміяУ 2018 році Збройні сили України планують збільшити участь у багатонаціональних військових навчаннях як на території країни, так і за її межами.

Улітку розпочнуться щорічні навчання «Репід Трайдент», які також пройдуть на території Львівської області. Разом із 2 тисячами українських військових буде тренуватися тисяча американських і тисяча з країн НАТО. Майже одночасно стартує «Сі Бриз-2018» (відзначимо, ці навчання проводяться в Україні з 1997 року). Маневри мають пройти в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах і полігонах ЗСУ, в портах Одеси та Очакова, в міжнародному аеропорту «Одеса» та на посадкових майданчиках в Очакові. Будуть задіяні до 50 кораблів, до 30 літаків і вертольотів та 5 підводних човнів.

У серпні-жовтні пройдуть навчання «Світла лавина-2018», в який візьмуть участь 300 українських військових і по 100 з Угорщини, Словаччини та Румунії. До 350 військових ЗСУ братимуть участь у навчаннях «Чисте небо-2018» (а також 250 військових зі США й 100 з країн НАТО).

На річці Дунай і в акваторії Чорного моря українські та румунські військові відпрацьовуватимуть маневри в рамках навчань «Ріверіан-2018».

За межами України цього року Збройні сили візьмуть участь у 17 навчаннях у 7 країнах: Німеччині, Болгарії, Грузії, Литві, Румунії, Норвегії та Польщі. Найбільш тривалі маневри, «Комбайнд Резолв» (60 днів), пройдуть у Німеччині. В них візьмуть участь 200 українських військових. Найбільше бійців ЗСУ візьмуть участь у «Морському Щиті-2018» у Румунії – 225 осіб.

При цьому техніка ЗСУ застосовуватиметься лише в навчаннях «Морський Щит» (один корабель та один вертоліт), «Флеймінг Сворд» (один літак та один вертоліт) і «Нобл Партнер» (літак та корабель).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 8 січня до Одеського порту зайшов ескадрений міноносець військово-морських сил США USS Carney DDG64.

Раніше американський есмінець USS Carney DDG64 зайшов у Чорне море. Він став першим кораблем країн НАТО, який відвідав чорноморський регіон у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: