Отримати Javelin Україні допоміг радник Полторака

Читать на русском
Американський генерал - радник Полторака, став одним з головних лобістів інтересів України в питанні з Джавелін.

Одним з головних лобістів позитивного вирішення питання про отримання Україною американських протитанкових ракетних комплексів Javelin став радник міністра оборони Степана Полторака.

Про це «Слову і Ділу» повідомив співрозмовник в Генеральному штабі.

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Цим радником є ​​4-зірковий генерал Джон Філіп Абізаїд, призначений на цю посаду у вересні 2016 року. «У допомозі з «Джавелін» брав участь один з колишніх командирів Збройних сил США Джон Філіп Абізаїд», - уточнило джерело в Генштабі.

Відзначимо, що 4-зірковий генерал - це найвище звання в американській армії. При цьому Абізаїд, свого часу був головою Центрального командування ВС США - структури, яка відповідає за планування операцій та управління військами, в разі вступу США у військові дії.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», рішення передати Україні оборонну зброю адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла в кінці 2017 року.

Зокрема, мова йде про постачання 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет ПТРК Javelin. За запевненням американської сторони, поставки протитанкових комплексів в Україні будуть безкоштовними. Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що вже віддав розпорядження почати підготовку до прийняття на озброєння української армії ПТРК Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: