Путін під замком. ЗМІ з'ясували, чому глава РФ не з'являється на людях

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін скасував найближчі публічні заходи. Причини можуть бути різними – як хвороба, так і ускладнення ситуації в Сирії.

Президент Росії Володимир Путін скасував найближчі публічні заходи.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив телеканал «Дождь».

Передвиборча програма Путіна досі не оприлюднена: що обіцяють інші кандидатиВід націоналізації природних багатств Росії до легалізації одностатевих шлюбів – такі обіцянки виборцям дають кандидати в президенти. Також ми відстежили, як змінювалися передвиборчі програми Путіна з 2000 року.

«Володимир Путін скасував щонайменше два найближчих публічних заходи. Раніше він скасував поїздку до Сочі», – йдеться в повідомленні.

За інформацією джерел «Дождя», причини можуть бути різними – як хвороба, так і ускладнення ситуації в Сирії.

Відзначається, що у вівторок президент РФ мав провести в Кремлі нараду щодо цивільної мікроелектроніки, однак вона не відбудеться. У середу Путін мав узяти участь у форумі «Наставник», відвідування якого планувалося заздалегідь. Однак, за інформацією джерел телеканалу, сьогодні вранці прийшла інформація про скасування заходу.

Повідомляється, що прес-секретар президента Дмитро Пєсков поки не прокоментував причини зміни планів Путіна.

«КримНаш»: легітимність терміну Путіна та наслідки санкційПрезидент РФ має намір проголосувати на одній із виборчих дільниць у Криму. До того ж проти кримських парламентарів запроваджені санкції. Та чи можливі санкції персонально проти керівництва РФ? Оцінили ситуацію експерти.

До цього президент Росії скасував відрядження до Сочі. Вона мала відбутися в понеділок, але в неділю ввечері поїздку скасували. Прес-секретар президента пояснив таке рішення катастрофою Ан-148 у Підмосков'ї. За інформацією російських ЗМІ, це зроблено, щоб глава держави в разі потреби міг особисто координувати розслідування й роботи з надання допомоги постраждалим.

Наступного дня Путін дійсно працював у Москві, проводив зустрічі. При цьому він говорив хрипким голосом.

«Застудився, але продовжує працювати», – прокоментував пізніше Пєсков.

Співрозмовник телеканалу зазначив, що якщо хвороба Путіна затягнеться, не виключено, що прес-службі президента доведеться публікувати старі зустрічі Путіна з чиновниками під виглядом нових, оскільки владі в розпал виборчої кампанії невигідна тема хвороби лідера.

Ще одне джерело медіа, яке брало участь в організації одного із заходів за участю Путіна, сказало, що вони не отримували жодних офіційних пояснень про причини неприбуття Путіна.

«Неформально говорилося, що це може бути пов'язано з якимись подіями в Сирії», – розповіло воно «Дождю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: