Провокації Путіна на Донбасі: назвали сценарій

Читать на русском
У комітеті з питань національної безпеки і оборони не виключають загострення ситуації на Донбасі напередодні президентських виборів у Росії.

У комітеті з питань національної безпеки та оборони не виключають загострення ситуації на Донбасі напередодні президентських виборів у Росії.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» член комітету, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

Бойовики «ДНР» використовують проти українських військових «нову зброю»Бойовики так званих самопроголошених республік вдалися до незвичайного способу обстрілу українських позицій.

«Порушення припинення режиму вогню, передислокація терористів, про яку нам доповідає військова розвідка, – це свідчення того, що Путін не бажає згортати російську агресію на Донбасі. Нам постійно потрібно перебувати в бойовій готовності, особливо зараз – напередодні президентських виборів. Не можна виключати, що Путін, який подає себе «миротворцем», напередодні виборів, може влаштувати якусь провокацію, щоб ще більше підняти рейтинг серед росіян», – сказав народний депутат.

На його думку, нещодавній обстріл терористами Докучаєвська, який контролюється окупантами, може бути своєрідною репетицією.

«Уявіть собі: за два дні до виборів відбувається якась провокація, яку нібито здійснили українські війська. Тут уже напоготові «доблєсні російські війська», Путін втручається, його рейтинг зростає. Ми пам’ятаємо, як нацисти, переодягнувшись у форму польських військових, захоплювали в себе радіостанції. Допускаю, що щось таке може вчинити й Путін перед виборами. А тому ми маємо бути максимально готовими. Поки російські війська не виведені з території України, провокація може бути влаштована в будь-який момент», – зазначив нардеп.

При цьому Бригинець відзначив, що такі провокації матимуть «медійну мету».

«Супутникове спостереження чудово показує, хто й звідки стріляв, а тому ввести в оману, скажімо, НАТО доволі складно. А от обдурити телеглядача в своїй країні цілком можливо», – пояснив він.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», про можливі провокації бойовиків у зв`язку з річницею зайняття Авдіївської промзони повідомляли в АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: