Путін проводить свої вибори на українській території – Яценюк

Читать на русском
Екс-прем'єр Арсеній Яценюк закликає Сполучені Штати Америки висловити позицію щодо незаконних виборів президента Росії в анексованому Криму.

Лідер партії «Народний фронт», екс-прем’єр України Арсеній Яценюк закликає Сполучені Штати Америки висловити позицію щодо незаконних виборів президента Росії в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив журналістам у Вашингтоні, де проводить низку зустрічей, йдеться у відео, розміщеному в Twitter політика.

Очікуємо жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів президента РФ у КримуАрсеній Яценюк

«Президент Путін проводить свої вибори на українській території. Він хоче бути перепризначеним завдяки голосам українців на території Автономної Республіки Крим», – сказав екс-прем’єр.

«Ми очікуємо жорсткої реакції з боку наших західних партнерів та американців щодо того, що вибори на українській території можуть проводитися лише щодо президента України, а не президента Росії», – наголосив Яценюк.

«Він (Путін – ред.) призначив власне перепризначення на 18 березня – саме на день незаконної анексії й окупації української території. І тут світ і США в першу чергу, як лідер вільного світу, мають заявити власну позицію», – заявив політик.

Вибори президента в Росії: яку позицію щодо Криму та Донбасу мають кандидати?Більшість кандидатів у президенти Росії вважають Крим російським, а «республіки» Донбасу – незалежними. Втім, є й винятки.

Яценюк також привітав оприлюднення «кремлівського списку», але закликав до введення його в дію й запровадження санкцій до осіб, які скоїли злочини в Україні та втручалися у вибори в інших країнах.

Нагадаємо, Мінфін США оприлюднив «кремлівський список», до якого увійшло майже все керівництво РФ і великі російські підприємці – загалом понад 200 осіб.

Раніше стало відомо, що згідно з даним ЗМІ, Володимр Путін може поїхати голосувати до Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: